Coachingspakket Leerlingenparticipatie in de basisschool 'Doe jij ook mee?!'

Het coachingspakket “Doe jij ook mee?!” is bedoeld voor leerkrachten en (interne) begeleiders die leerlingenparticipatie binnen de klas - en schoolwerking willen inzetten, uitbreiden of verrijken.
Enerzijds biedt het pakket heel wat achtergrondinformatie en strategieën om veranderingsprocessen op gang te brengen en anderzijds wordt er een waaier aan praktijkvoorbeelden van de vele mogelijkheden van leerlingenparticipatie (vorm en inhoud) aangeboden ter inspiratie voor de eigen school- en klaspraktijk.

Verschillende scholen, verschillende ‘routes’

Het pakket werkt als een ‘klaverblad’, waarbij verschillende ‘routes’ kunnen gekozen worden. Scholen zijn verschillend en vragen een diverse aanpak. Het ‘klaverblad’ en de ‘routes’ voorzien een brede variatie van werkwijzen in de vorm van achtergrondinformatie, theoretische kaders, methodieken, handvatten, instrumenten en concrete voorbeelden. Dit moet ervoor zorgen dat elke school, leerkracht, begeleider of team met een specifieke context, een andere werkwijze kan kiezen om de dialoog m.b.t. leerlingenparticipatie op gang te brengen, te doorlopen en te ondersteunen.

“Doe jij ook mee?!” Klik dan op onderstaande ‘routes’ in het klaverblad en ga op ontdekking doorheen het pakket. Het is altijd mogelijk om ‘en route’ je keuze te wijzigen.

Terug naar overzicht
Categorie
  • Lager onderwjs
  • Secundair onderwijs
Thema Auteur

Vicky Verley en Eva Verstraete

Info

2011